Mátészalka Városi Uszoda és Strandfürdő

Nyitvatartás:
Uszoda minden nap 6.00 - 21.00
Strandfürdő minden nap 9.00 - 21.00

A gyönyörű környezetben található Mátészalka Városi Uszoda és Strandfürdő több medencével, wellness szolgáltatásokkal és gyógyhatású termálvízzel várja kedves vendégeit.

Bemutatkozó kisfilm >>

A román és ukrán határ közelében elhelyezkedő Mátészalka kellemes, nyugodt környezetben található. A kisváros kiváló fürdőzési és gasztronómiai lehetőségeket tartogat a látogatók számára. Az irodalmi és történelmi emlékekben gazdag szatmár-beregi táj kitűnő kiránduló hely.


Szolgáltatások

Megújult, családias hangulatú környezetben várjuk a pihenni, sportolni vágyó kedves vendégeinket.

Az uszoda egy tanmedencével, egy ötpályás úszómedencével és egy gyógyvizes medencével, valamint két szaunával, egy jakuzzival és egy gőzkabinnal várja a vendégeket. Ezek mellett számos wellness szolgáltatás vehető igénybe: van aquafitness, vízi torna, és babaúszás is.


Az uszodában a legkorszerűbb technológia biztosítja a kellemes hőmérsékleti és fényviszonyokat. A termálvíz hője hőcserélőkön keresztül hasznosításra kerül a fűtési rendszerben.A komplexum akadálymentesített, így mozgássérültek is tudják használni, számukra is lehetővé tettük medencéink használatát.
2015-ben újranyitottuk a Strandfürdőt, ahol egy hideg vizes úszómedence, egy szabadtéri gyógyvizes termálmedence és két gyermekmedence várja a pihenni vágyókat.Gyógyvíz

A fürdő termálvize gyógyvíz minősítésű, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóság 66/Gyf-2006. számú határozata „Szatmár Kincse” néven gyógyvízzé nyilvánította. A 1040 méter mélyről feltörő 58 fokos víz a termálmedencében 36 fokos. A nátrium-hidrogénkarbonátokban gazdag víz alkalmas mozgásszervi megbetegedések, a gerinc és az ízületek degeneratív (kopásos) megbetegdéseinek kezelésére.
A létesítményt már a határon túlról, Erdélyből és Ukrajnából is egyre többen látogatják.
Igyekszünk a lakosság minden korosztályának megfelelő programot biztosítani, az idősek, a családok és a tanulók részére különböző kedvezményeket nyújtunk, hogy a pihenni vágyók széles köre hozzájuthasson az uszoda és a strandfürdő szolgáltatásaihoz.


Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Babaúszás

Vissza a lap elejére
Kövessék a Városi Uszodát Facebookon is!

Kövessék a Városi Uszodát Instagramon is!

A Mátészalkai Városi Uszoda és Strandfürdő elérhetőségei:


Címünk: 4700 Mátészalka, Alkotmány u. 2/A.
Telefon: 06-44-310-241

A medencék adatai

Termál ülőmedence (töltő-ürítő)

Medence méret - m
Vízmélység:
0,95 m
Vízfelület:
150 m2
Víztérfogat:
142 m3
Vízhőmérséklet:
34-36 °C

Úszómedence
(forgatott)
Medence méret 13,5 x 25 m
Vízmélység:
1,80 m
Vízfelület:
337,5 m2
Víztérfogat:
607,5 m3
Vízhőmérséklet:
24-27 °C

Tanmedence (forgatott)
Medence méret 6 x 12,5 m
Vízmélység:
0,7 - 1,2 m
Vízfelület:
75 m2
Víztérfogat:
71 m3
Vízhőmérséklet:
28 - 30 °C

További
kapcsolódó oldalak


HÁZIREND

1. Általános tudnivalók:

Az uszoda üzemeltetője:
Mátészalkai Városgazda Nonprofit Kft.
4700 Mátészalka, Zöldfa u. 91.
Tel: (44) 502-209

Az uszoda fenntartója:
Mátészalka Város Önkormányzata
4700 Mátészalka, Hősök tere 9.
Tel: (44) 500-961, Fax: (44) 500-960

Az uszoda tulajdonosa:
Mátészalka Város Önkormányzata

Az uszoda telephelye:
Mátészalka Városi Uszoda
4700 Mátészalka, Alkotmány út 2 sz. 3355/3 hrsz.

2. Általános szabályok:

a.) Az uszoda szolgáltatásait mindazok igénybe vehetik, akik érvényes jeggyel rendelkeznek. A belépőjegy az uszoda pénztáránál a nyitvatartási idő alatt, vagy elővételben is vásárolható.
b.) Az uszoda szolgáltatásait igénybe vevő személyek egészségének és testi épségének védelme érdekében az uszodát nem látogathatja:
- a lázas, továbbá fertőző gyomor- bélrendszeri és bőrbetegségben szenvedő
- a görcsös állapottal, eszméletvesztéssel járó, illetve fertőző vagy nagy kiterjedésű kóros elváltozással járó betegségben szenvedő,
- az ittas
- a kábítószer vagy bódító hatású gyógyszer hatása alatt álló személy
c.) Állatok az uszoda területére nem vihetők be. Őrkutyás biztonsági szolgálat részére a városi intézet engedélyezheti, hogy az uszoda külső területére kutyát - feladatai ellátása érdekében - bevigyen.
d.) Az uszoda szolgáltatásait igénybevevők kötelesek az alábbiakat betartani:

NEM SZABAD:
- az öltöző fürdőhelyiségében és medencében étkezni, dohányozni, italt fogyasztani, zajosan viselkedni, mások nyugalmát zavarni
- szemetelni, cigarettát, gyufát eldobni
- a medencébe törékeny tárgyakat (üveg, üvegpohár stb.) bevinni
- az uszoda berendezési tárgyait, felszereléseit rendeltetésellenesen használni vagy egyéb más módon rongálni

e.) A fürdőző vendég az uszoda területén csak a kijelölt helyen dohányozhat!
f.) A medencét köteles mindenki a záróra előtt fél órával korábban elhagyni!
g.) A vendég, távozás előtt köteles a bérelt eszközöket hibátlanul és hiánytalanul átadni a személyzetnek.
h.) Az uszoda vendége az általa okozott károkért teljes kártalanítási felelősséggel tartozik. A csoportos úszásoktatásban részesülő vendégek (tanulók) által okozott károkért a mindenkori oktató, nevelő, kísérő a felelős.
i.) Csak az értékmegőrzőben (pénztár) elhelyezett tárgyakért vállalunk felelősséget.
j.) A vendég a pénztárban elhelyezett vendégkönyvben mindenkor jelezheti észrevételét, véleményét, panaszát.
k.) Az uszoda területén fürdőpapucs használata kötelező!

Az uszoda és fürdővendégek forgalmára vonatkozó legfontosabb előírások:

Az uszoda és fürdőszolgáltatás biztosításánál figyelembe kell venni, a 37/1996 (X.18.) NM rendelet 4.§ alapján azt az előírást, hogy a látogatók egészségének, és testi épségének a megóvása érdekében fürdőszolgáltatásból ki kell zárni az alábbi vendégeket:

* Lázas, fertőző betegségben, illetve nagy kiterjedésű bőrbetegségben szenvedők
* Görcsös állapottal, eszméletvesztéssel járó betegségben szenvedők
* Ittas vendégek
* Kábítószer, vagy bódító hatású gyógyszer hatása alatt álló vendégek a közösségi fürdőt nem látogathatják.
Ezen előírásokról a házirendben külön tájékoztatni kell a vendégeket. A vendégek egyfelől saját maguk kell, hogy megítéljék saját egészségi állapotukat, másfelől az uszoda személyzete saját megfigyelése alapján kezdeményezheti azon vendégek kikísérését az uszoda területéről, akik nincsenek olyan egészségi állapotban, hogy az uszoda szolgáltatását igénybe tudnák venni. Ilyen esetben az uszoda alkalmazottainak a rendkívüli eseményt üzemviteli naplóban rögzíteni kell, illetve az esetet jegyzőkönyvezni kell. Nem vihetők be az uszoda területére állatok. Az állatok betegséget terjeszthetnek, illetve balesetet okozhatnak.

Egyéb szabályok:

Az uszoda és fürdőszolgáltatásra és vendégekre vonatkozó főbb szabályokat és kötelességeket a Házirend szabályozza.
Az illemhelyek az ÁNTSZ előírásainak megfelelő számban kell, hogy rendelkezésre álljanak. Az illemhelyek tisztántartásáról, illetve működőképes állapotáról az üzemeltető köteles gondoskodni. Az úszó- és fürdőmedencék igénybevétele, a medencébe lépés előtt a zuhanyzók használata kötelező.
Az uszoda területén az üzemeltető köteles a befogadóképességnek megfelelő számú szemétgyűjtőt elhelyezni, amelyek ürítéséről naponta gondoskodni kell.
Veszélyes anyagok és hulladékok külön tárolásáról, elszállításáról külön gondoskodni kell.
A dolgozók kötelesek a saját tulajdonú gépjárműveiket az uszoda területén, az uszoda vezető által kijelölt parkírozóban elhelyezni.
Az uszoda vendégek bejegyzéseinek céljára az uszoda vezetőjénél vendégkönyv áll rendelkezésre, azt a vendégek kérésére át kell adni. A vendégkönyvbe a bejegyzést tevő neve, címe olvashatóan írandó be. Amennyiben az uszodavendégek a vendégkönyvbe panaszbejegyzést tesznek, a panaszra vonatkozóan az Üzemeltető 15 napon belül írásban válaszolni köteles. Az uszodavendégek az uszoda- és fürdőszolgáltatásokat saját felelősségükre vehetik igénybe.
A medencék csak olyan fürdőruhában vehetők igénybe, melyek a mindenkori közerkölcsöt nem sértik.
A fürdőruha felső használata kötelező. A medencébe lépés előtt az előzuhanyozó és lábmosó igénybevétele kötelező, betartását az uszoda alkalmazottai ellenőrizni tartoznak.
Hat éven aluli, továbbá úszni nem tudó 14 éven aluli gyermek csak felnőtt felügyelete mellett veheti igénybe az úszó- és fürdőmedencéket.

Mátészalka, 2008. április 17.

Kiss Tibor
ügyvezető igazgató